HTML

AhadMasters

Sőrés Zsolt Ahad projektjének blogja, hangalapú konceptuális művészeti események elektroakusztikus- és improvizatív zene, filmzene, film és költészet közös terében.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2007.09.12. 19:10 | ahad | Szólj hozzá!

Ahad

a.k.a.

Sőrés Zsolt

 

 

Ahad’s

 

Masters Garden

 

 

 

 

I.

 

„Shapeshifting”

 

Ahad elektroakusztikus szólókoncertje különleges némafilmekre

 

 

 

Ahad – mélyhegedű, áramkör-átalakított és egyedi készítésű hangszerek, rádió, válogatott ütőhangszerek, hang, kontaktmikrofonok, elektromos tanpura, effektek, objektek.

 

*

 

A Múzeumok Hosszú Éjszakáján a Ludwig Múzeumban 2007. június 23-án rögzített felvétel.

Az analóg Revox A-700-as helyszíni felvételt Füle Csaba készítette. Analóg premaster: Füle Csaba. Master: Mc Pschoplasma.

 

A Film című műben töredékek hangzanak el Samuel Beckett: Krapp’s Last Tape című művéből. (Előadó: Donald Davis, Rendező: Alan Schneider, Producer: THEATER 1960 és Harry Joe Brown, Jr., Provincetown Playhouse,  Spoken Arts, ST 788 LP)

 

Külön köszönet: BMZ, Dobi Szilárd (MÜPA), Fehér Zsuzsanna (LUMÚ), Füle Csaba, Juhász András (Don’t Eat Group), Lájer Veronika (LUMÚ), Lukács Gábor (Pop Ivan), Mc Psychoplasma, Ernst Süss, Szűcs Réka.

 

*

 

„A macskaforma növeli a mozgási sebességet, és számos különleges képességet ad. A macska olyan, mint egy tolvaj, és tehetségei közül nagyon sok az útonálló adottságaihoz hasonló, de a függetlensége mögött megbújó kedvessége szeretetreméltóvá is teszi. Egyaránt jó mind a szóló, mind pedig a csapatjátékhoz. Ha gazember játékos vagy, igazán nagyra fogod értékelni ezt a formát. Tulajdonságai: rejtőzködés, karmolás, hasítás, széjjeltépés, macskadüh, feltépés, vágta, meglapulás, nyomkövetés, tetszhalál, lecsapás.”

(Részlet egy ismeretlen druida feljegyzéséből.)

 

A „Shapeshifting”-ben szereplő filmek a maguk korában újragondolták a kollázstechnika, az álló- és a mozgókép absztrakt lehetőségeit nem utolsó sorban azért, hogy a film nyelvét okkult és bizarr képzettársításokkal ruházzák fel, s hogy mi, nézők megértsük az új, virtuális világok üzenetét. A projektben szereplő három enigmatikus-asszociatív film a több valóságsíkra osztott, de egyetemes világ feltárásával magáról a „vizuális látásról” és a komplex érzékelésről szól. Ugyanakkor nem csupán az experimentális filmművészet mesterei előtt kíván tisztelegni, hanem – az eredeti rendezői szándékok szerint is zene nélküli némafilmnek készült alkotásokhoz hozzárendelve – a multimedialitás közös terében a hangi manifesztáció eszközével kísérli meg a mozgóképsorokat analizálni, számunkra is személyessé tenni, saját történelmi korukból kiléptetni, a 20. századból a 21. századba átmenteni. Az alakváltoztatás tehát nem alternatív filmzene-projekt, sokkal inkább a filmek hatására létrejött önálló hangmű.

A „Shapeshifting” közvetlen előzménye mindenképpen a s.k.ψ együttes (Kovács Zsolt és Sőrés Zsolt duóprojektje) 2002-2003-ban megvalósított Angersonixa (Kenneth Anger filmjeinek újrahangosítása) volt, amellyel Magyarországon kívül Szlovákiában és Németországban is turnéztak. A „Shapeshifting”-szólóprojekt 2006-ban indult és először a békéscsabai X. Csalánleves Instant Művészeti Fesztiválon került bemutatásra, első változatát a budapesti közönség pedig a III. BÉB – A Borzongás Éjszakája a Bem Moziban minifesztiválon láthatta és hallhatta.

 

*

 

Filmek:

Rrose Sélavy (Marcel duchamp): Anémic Cinéma

Fekete-fehér francia, 7 perc, 1926

Samuel Beckett – Alan Schneider – Buster Keaton: Film

Fekete-fehér USA, 21 perc, 1965

Alexander Hammid: The Private Life of a Cat / Egy macska intim élete

Fekete-fehér USA, 22 perc, 1944

 

– „Mióta szembesültem ezzel a ténnyel: dada = absztrakt művészet, azzal szórakoztatom magam, hogy a másik álláspontot is képviselem: dada = nem absztrakt művészet, és ez éppúgy igaz – talán még inkább.” – írta Hans Richter az 1920-as évek derekán. A legtöbb potenciális dada film esetében a fenti ellentmondások valamelyikébe ütközünk. Duchamp Anemic Cinemáját (1926) általában dada filmnek tekintik, ami ellen Duchamp biztosan nem tiltakozna – ha nem ellenezné, hogy egyáltalán filmnek tartsuk: legszívesebben ugyanis „precíziós optikája” („Sajnálnám, ha az »optikain« túl bárki is többet látna benne” – jegyzi meg Duchamp) egy részének tekintené. A film Duchamp első, forgó üveglemezekkel és háromdimenziós klisékkel folytatott, majdnem halálos kísérleteinek egyik eredményeként született. Mindazonáltal az Anémic Cinema amellett, hogy a téridő hipnotikus kapcsolatának metaforája, a film mint nyelv és narráció organikus egységének gyönyörű dokumentuma. A filmtanulmányt Duchamp mintegy önnön női altergójának bőrébe bújva, a saját hűvös és távolságtartó természetével szemben megteremtett erotikus és obszcén Rrose Sélavy nevében készítette.

 

– – „A [Film]szerkezet[e] szigorúan rondó jellegű. A nyitó közeli kép az egész vásznat betöltő szemet mutat, a huszonkét perc múlva látható zárókép pedig azt a vak szemet, amelyet a film folyamán fekete kötés takart. Mindez valószínűleg Beckett látására utal, aki ebben az időben már bal szemére majdnem teljesen vak volt és jobb szemével is csak gyöngén látott. Amikor tehát azt mondják, hogy e film főszereplője a vizuális érzékelés, akkor ez kiegészítendő: nem csupán a vizuális érzékelés, hanem egy sajátos, egyedi módon károsodott változata. Vagyis: Beckett szemével látjuk a filmet, a kamera igyekezett a becketti látást utánozni, mégpedig nemcsak filozófiai-esztétikai, hanem optikai értelemben is.” (Török Gábor, Filmvilág 1990/6.) „…Beckett mesterének tekinti [a filmben szereplő Buster] Keatont. Filozófus a bohócot? S miért ne?! Annál inkább, mivel a Beckett-darabok előadási módja csupán Keaton-bohóctréfákként képzelhető el. Beckett filozófiai farce-ainak mélyén Keaton bölcseleti bohózatai ülnek meg. Az ír színész modellül szolgált az ír költőnek abban a tekintetben, hogy létezik egy bölcseleti komédianyelv, amelyik nemcsak a mulattatás, hanem a lényegre való rárémítés mondattanát írja ki.” (Molnár Gál Péter, Filmvilág 1980/6.)

 

– – – Az Egy macska intim élete néma-dokumentumfilm-mestermű, ahol a macskák emberszerű karakterekké válnak, az állatarcok érzelmeket fejeznek ki, a határ elmosódik állati és emberi között. Az enigmatikus, bizarr, „macskapersektívából” rögzített filmet Alexander Hammid akkori felesége, Maya Deren közreműködésével forgatta.

 

 

 

 

 

II.

 

Dalok a Lótusz-szigetről – Egy kollektív ayahuasca-gyógyítás prelúdiuma

 

 

Ahad hangműve

 

 

 

 

A felvétel a diósdi Pschoplasmics Stúdióban készült 2007. januárjában és februárjában. Elhangzott 2007. február 26-án a Petőfi Rádió Mixmag című műsorában (szerkesztő: Turai Tamás). 

 

 

*

 

You are a saint

Bruce Posner, az Unseen Cinema kurátora Ahadnak, e-mailben, 2007. január 31-én

 

You are excrement

Az Alkimista a Tolvajnak a The Holy Mountain (A szent hegy) című filmben, 1973-ban

 

Nothing you are

Isten Istennek valahol, valamikor, valamilyen nyelven az éterben

 

 

Hangroncsok, töredékek, dallamok, zajok egy univerzális, misztikus anarchista utazásról Alejandro Jodorowsky filmjei (főként a The Holy Mountain / A szent hegy) nyomán. Analóg és digitális hang- és szabálytalan médiatörmelék-archeoneológia a XXI. század kezdetén, pszichedelikus-szimbolikus hang-jel analízis, visszatérés a valóságba. Belső forradalom és az ego elengedése: egy soha-meg-nem valósult, láthatatlan mozgókép hangsáv-szimfóniája titkosszolgálati hangkódok, régi- és új bakelitlemezek, audiófájlok, CD-k, szalagok, környezeti- és stúdiófelvételek, rádiófrekvenciák, transz-szövegek stb. mentén minden leendő és gyakorló cultural y espiritual ayahuascaros számára. Ebben a szürreális, istentelen istenmix-odüsszeiában útitársam, a „második fül” Mc Psψchoplasma volt. Köszönet érte! A Lótusz-sziget hangfilmje az örök csendbe enyészett volna el Én, a Gramodesign, a Peripheral Conserve (UK) és Turai Tamás támogató segítsége nélkül.

Les dar las gracias y recuerdos para todos!

 

 

*

 

 

I. fejezet

Triptihon

1. Kronosz                                                                 8’07’’

2. Isten Csiga                                                            6’08’’

3. Útban az Ixtlaxihuatl felé?                                 8’32’’

 

II. fejezet

Les Technopères (Anarchopsychotiques)                21’00’’

 

III. fejezet

„Earth and water came together...”                                    3’56’’

 

IV. fejezet

Icaro                                                                          7’38’’

 

Teljes játékidő:                                                        55’20’’

 

 

*

 

 

Alejandro Jodorowsky

 

On Listening To Martin Fierro’s Music For El Topo

 

I was a seed

watching itself grow on a tree

knowing

I was the tree,

but feeling

apart from it.

 

Earth and water

came together

with my energy

and the fruits and branches

were larger far beyond

what I had ever thought.

 

I sat there

watching myself grow.

 

I wanted to leap up out of

the dephts of the earth

and drop into the heart of the fruit,

be the future seed, one of them,

not be the origin.

 

 

*

 

 

Szereplők

– a megmutatkozás sorrendjében –

 

[a szögletes zárójelek között] az album címe, gyűjteménynél az előadója vagy a szerzője (amennyiben ismert), ill. azonosítója, perjelek alatt a külön nem jelzett szerző/k/ szerepel/nek/:

 

- (ENIGMA kód: E10A) Phonetic Alphabet – NATO. Unusual Message String. R 05/93 [The Conet Project. Recordings of Shortwave Numbers Stations]

- Eliane Radigue: Kyema [Trilogie de la Mort]

- Heultonfrequenzen 1000 Hz [Telefunken Bestell-Nr. E1358]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain; The Rainbow Thief

- (ENIGMA kód: XPH) High Pitch Polytone. Different call up tune [The Conet Project...]

- (ENIGMA kód: XF) Faders. Very active, on a number of frequencies. Only one country or organization seems to use this mode, which is made up of a Multiple Modulated AM signal [The Conet Project...]

- Fin del Mundo. Trad. arr. Simon Boswell [ Santa Sangre. Music From The Original Motion Picture Soundtrack]

- Filmrészletek, hangminták: Fando y Lis;The Holy Mountain; El Topo

- Dragibus: Isten Csiga [Mascarade]

- Alejandro Jodorowsky: 300 Conejos (300 Rabbits) [El Topo. Original Motion Picture Score]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- Phill Niblock: Didjeridoos and Dont’s [YPGPN]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- (ENIGMA kód: E3) Iran / Iraq Jamming Efficacy Testing. The Lincolnshire Poacher in progress, with someone trying out different jammers to block it [The Conet Project...]

- Vocokesh: Love Theme From El Topo [The Tenth Corner]

- Bulbul: Sailors Don’t Need No Umbrella [Bulbul]

- They Came From The Stars; I Saw Them: The Holy Mountain [The Sonic Catering Band: Disco Brunch. They Came From The Stars; I Saw Them: The Holy Mountain /split/]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- (ENIGMA kód: XM) The Backwards Music Station. Two examples. Still on the air, on 6752/5, also noted on 9223 during daytime, and 6695, 6584, 5187 and 3740 KHz [The Conet Project...]

- Hildegard von Bingen: Ave Generosa (Music From Symphonia Harmonia Caelestium Revelationum) [Alba: Music Of The Middle Ages]

- Hangminták: mennydörgés és juhnyáj

- Khalid Belrhouzi: Chants religieux. Paroles véridiques [azonos cím]

- Oren Ambarchi-Robbie Avenaim-Rabbi Yankel Lieder: Atzilut (Emanation) [The Alter Rebbe’s Nigun]

- The Work: I Hate America [Slow Crimes CD]

- Deutschland, Deutschland über Alles [Soldatenlieder und Parademärsche. In originalaufnahmen mit den Musikzüge der Waffen-SS]

- (ENIGMA kód: G1) Tyrolean Music Station. Vintage Numbers Station, recorded 1971. (...) Two examples of some of the songs transmitted, the first bar of „The Internationale”, voice sample, message with farewell, and final song. (...) [The Conet Project...]

- Crawling With Tarts: Grand Surface Noise Opera Nr. 7: The Decadent Opera (Rococo) [Ochre Land, Blue Blue Skies. Grand Surface Noise Opera Nr. 7: The Decadent Opera (Rococo)]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- P. Miles Bryson: El último caballitos (The Last Carrousel) [Alejandro’s Carniceria]

- Giorgio: Tears [Son Of My Father]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- Robert Fripp: Under Heavy Manners [The League Of Gentlemen. God Save The King]

- Pengo: ...Climbs The Holy Mountain [azonos cím]

- Alejandro Jodorowsky: Zaratustra [/Alejandro Jodorowsky et al./ Zaratustra. Su música... su filosofía…]

- Johann Sebastian Bach: Preludium (Preludio) [/Alejandro Jodorowsky et al./ Alfa-Gungadin]

- Dan Joseph: Archaea Quartet [Archaea]

- Antonin Artaud: Allenation et Magie Noire [Surrealism Reviewed]

- Kusuma Sari, Sading: Pemungkah [Gamelan Batel Wayang Ramayana]

- Filmrészletek, hangminták: Fando y Lis; Tusk

- (ENIGMA kód: S19) Pozor. [The Conet Project...]

- COH: Canto primero. El arbol se refugio en la hoja [Love Uncut]

- Shades Of Joy: Freakout #1 [Music of El Topo]

- Alejandro Jodorowsky vs.  Ahad: On Listening To Martin Fierro’s Music For El Topo

- Magma: Kreühn Köhrmahn Iss de Hündïn [Mëkanïk Destruktïw Kommandöh]

- Dr. Jorge González Ramírez: Hilanderos Icaro [Musica Amazonica Shamanica. Recorded Live In Actual Ayahuasca Healing Ceremony]

- Cholita Linda. Trad. Folk Song From The Peruvian Highlands [Ibid.]

- Masstishaddhu: Shekinah [azonos cím]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- Karlheinz Stockhausen: Klavierstücke VIII. [Klavierstücke I-XI. Mikrophonie I & II.]

- Karlheinz Stockhausen: Klavierstücke IX. [Ibid.]

- Filmrészletek, hangminták: The Holy Mountain

- Simon Boswell: Sweet Dreams [Santa Sangre. Music From...]

- Violence And The Universe [The Holy Mountain. Conversation with Alejandro Jodorowsky /by Jim Wasserman and Bob Skutelsky/]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…page

 

left

 

intentionally

 

blank…1

 

 

 

 

 

 

1  Lopott üzenet a The Conet Project: Recordings of Shortwave Numbers Stations (Irdial Discs, Published by Pi34, Notting Hill Music, 1997) című kiadványból.

 

 

Ahad a.k.a. Sőrés Zsolt

 

A mesterkertész álma

 

„Sasok. (...) Sasos hasonlatok.”

nagy pál: (a) kód (a), 1972

 

 

az út a lelkek vezetőjével tartott hétezer fényévig

a corpus hermeticum pszichajóval közvetítődve élet

és nem világában tobozmirigy izgató délutánokon

a harmadik szem helyén kaktuszlé ivás meszkalin kapszula

elnyelés vagy csak két trombitás joint között

az első interdimenzionális szövetség megkötésekor és

találkozáskor egy erőtárggyal más űrrel másik katalizátorral

(A legelső hatás hasonlított a fénnyel és hanghullámokkal dolgozó agyhullám-gépekéhez, biogenerátorokéhoz, de szinte azonnal tetőfokára hágott, és meredek hangrobbanással érkeztem egy másik valóságba. Semmit sem olvashatunk sehol arról, ami felkészíthetné az embert, hogy milyen is 0.7 másodperc alatt a nulláról 700 km-es sebességre gyorsítani – a „normális”, konszenzuális valóságból kilőve egy pillanat alatt azonnal egy bizarr, mélyen idegen térbe! Ekkor váratlanul rosszul lettem, nagyon rosszul, és kértem, adjanak valamit, amibe belehányhatok.)

vagy még az óvatlan ayahuasca-iváskor is hogy a

hiperteret el lehessen érni hosszabban: mert ez a

sámáni ösvény is kétirányú volt az unus mundusban az

egyetlen világban való élet eszméje pártatlanul vonzza

mindig bármely dimenzió lényeit (agy)törzsem meggyógyítása érdekében

solve et coagula et habebis magisterium ezzel indultam tehát az útra

és a mestermű lett a végtermékem sok szintézis nélküli

analízisben összerakás nélküli szétszedésben a teljességtől

elszakított folyamatban ez a ráksejtek működési alapja is persze

hogy nem múlik el semmi létező hogy az átalakulást tévedésből

nevezik halálnak és megszűnésnek ezzel voltam ott az úton

amelynek kezdete sem volt már csak analógiái választóvizei megfelelései

démonneve hollófeje szefirotikus (al)fája vagyis

meditációsképe világsémája elerőtlenedése sárkánykönnyeim hullatása boszorkányjegye

a bűn indiciuma és szentelt gyertyák köpenyes viaszcseppjeivel kevert

megaszenteltvizelet amit meg kellett innom utazás

közben gyorsan kapkodva és kortyolva lassan minden fétisszobornál

megállva az összes hermánál ktonikus temetőkapunál repülőkenőccsel látnokzsályával hajnalfűvel és álomfűvel elkevercselve egy peyote-növény tetejét ráoltva a táltosdoktorok San Pedro-kaktuszoszlopára pszichajóm hajtókájára harangporzójára hogy varázsalkum az elemdémonokkal és anyagdémonokkal diploid átalakulást igézzen hipnagóg zsinájában bent a szupertudatban ahol nincsenek hangok és értelmek szómaradványok hűha a makrobiotikus

szakács john cage gombakönyvéről jut eszembe so: mushroom stories, excerpts from mushroom books, remarks about mushroom hunting, excerpts from thoreau’s journal about mushrooms, excerpts from

thoreau’s journal–anything, remarks about life and art, or art and life, life and life, or art and art

(Nem találtak edényt, köpőcsészét, semmit, ezért egy összehajtott kórházi köpenyt kaptam. Mire kinyitottam a szemem, és úgy éreztem, a szemhéjamon nyílt sebek tátonganak és forrnak, nem jöttem rá, végül mit adtak nekem: valami olyasmit tartottam a kezeimben, amilyennek az ektoplazmát képzelem: furcsa, másvilági anyagot, súlytalan „éteri gyapjút”. Anyag nélküli aurának tűnt – talán azoknak a betegeknek, haldoklóknak a kusza, cikázó rezgéseiből állt össze áttűnő köteggé, akik valaha viselték azt a köpenyt: teljes misztérium. Nem tudom mit hánytam ki, talán zöldszínű vért, saját szörnygyerekeimet pépessé folyatva, menstruumot, Zöld Sárkánypisát. Mindegy is mit, csak ki vele onnan és soha többé semmi gnózist, gyöngysort, gyűrűt, gyümölcsfürtöt be a számba, beleimbe, gyomromba, tüdőmbe, zöldesfehér ereimbe, a májam se bontsa.)

lépem se durranjon a bűzös és egészségtelen gőzök beszívása következett

később és a transzmutáció a varázslóinas tragédiája amely mindig olyankor következik be amikor valami ismeretlen felett uralkodhatnánk a megszelídíthetetlen erőn amint azt carlos castañeda szerint don juan

mondja: az ördög füvének szövetségessé szelídítése az általam ismert

feladatok közül a legnehezebbek közé tartozik eddig az idézet maradvány a nadragulya szövetségül hívását csak a hipertér haladóbb mesterei kísérelhetik meg mert a pszichotikus kenyér a burgonyafélék családjából kinyert

anyagok túlzott használata fokozatosan összezavarja az elmét álomgörcsbe rándul elernyeszt

hisztérikrisztus-látomásokat fokoz a test hátramarad visszafejlődik valódi testté a szellem helikopter-legyei az esőerdőt járják vagy mit én a szarnehéz út során zöldszínű űrben fekete anyagban és hideg amplifi-erősített szűzcsillagok nyílt halmazaiban hétezer fényéve áttetsző pszichajóm kormányozhatatlanul egyenes útján és

omegáján a mozgás teljes lebénulásával és erőteljes térbeli torzulásokkal az aurum nostrum körül keringve szörnylyukakba beszakadva átoktáblák között flectere si nequeo superbos acheronta movebo ezzel indultam

tehát az útra és ezzel voltam rajta az úton és benne amely sohasem ér véget az emlékezetben folytatódik folyamatódik idő és tér nem létezik illúzió ahogy ez a funny asshole fernando arrabal mondja és ezért nevezi magát misztikus anarchistának alejandro jodorowsky is aki amikor alkot meztelen seggét az ég felé fordítja hogy seggbekúrja kenneth anger sacred mushroom edition istene és a the holy mountain című mozijában mondja jodo a nyelvmágiát hogy a virágból kell új testet teremtenetek magatoknak amúgy öt fia van axel adan brontis cristobal és teo aki már meghalt vagy inkább átalakult leginkább kultigénné mert minden eszik és minden megétetik testi pszichotróp és spirituális értelemben egyaránt minden létező minden másik létezőt fenntart

(Mi magunk vagyunk, akit megetetünk és mi vagyunk maga a táplálék is. A hűsgombával megrepedő viszony ezt a kozmikus sajátosságot jelzi: különös együttélés veszi kezdetét, mikor valaki megeszi a gomba testét. A termőtest elfogyasztása után a gomba tudata a mi tudatunkból falatozik, spiritu-esőfelhőket harap. A gombaszellem hangja pedig mindig más, én Sőrés Zsolt tudom ezt, vagyis valamelyik Sőrés Zsolt tudja ezt. Például Érőss Lozst vagy Réssol Őszt vagy Ahad vagy akármelyik S és Zs tudja és van harapva. A gomba üzenete így szólt hét évvel ezelőtt: Vén vagyok, öregebb és olajozottabb, mint a gondolkodás fajtádban, mely már hetvenszer idősebb, mint a történelem és az a mozdulatlan történet, amelyben nincsenek történések. Bár időtlen ideje a földön vagyok, a csillagok ősóceánjából jövök, de még sincs történetem. Egyik bolygó sem a hazám, a fényes galaxis és metagalaxis korongjaiban sok világ alkalmas spóráim életre keltésére. Mivel nehezen ismered fel magad körül a többi intelligens formát és mikrokozmoszt, leghaladóbb politikai és társadalmi elgondolásaid is csak a kollektivizmusig jutottak. Sokkal gazdagabb, több, még burjánzóbb evolúciós lehetőségek állnak egy faj tagjainak egy organizmusként működő kohézióján túl. Ezek egyike a szimbiózis. A szimbiózis a kölcsönös függés pozíciója, melyből mindkét fajnak haszna van. Fejlődésem hosszú korszakai alatt köztem és a magasrendű állatok civilizációja között nem egyszer, és nem egy helyen állt fenn szimbiotikus viszony. E viszonyok kölcsönösen hasznosak: hiper-fénysebességű pszichajók emlékét őrzöm, a tervrajzokkal együtt. Átadom ezt a tudást a tiétekénél fiatalabb és tartósabb Napok körül forgó világokban is cserébe egyetlen menetjegyért. Hogy örök létet biztosítsak végig a kozmikus idő folyamán, rendre megteszem ezt az ajánlatot a magasabb rendű lényeknek. így terjedtem és lökődtem szét a galaxisban hosszú ezredévek alatt. A micélium-hálózatnak nincs szerve, amivel a világot mozgathatná, nincs keze, de a mozgatóerővel rendelkező magasrendű állatok társaim lehetnek a bennem lakozó csillagtudásban, és ha jószándékkal cselekszenek, úgy ők és alázatos gombamesterük visszajuthatnak abba a millió világba, melynek örököse e csillagraj minden lénye, létezője és belső hangja, tüze, ereje.)

szétterjedt utazó maradványok vannak az idő maradványai az

út maradványai árny tárgyidőben hordalék-időben a hús

maradványai az értelem maradványai a digresszió a maradvány

arányai álommaradványok a szó maradványai az emésztés elhűlt helye az emésztőgödörben a szabadakarat maradványai kértem adjanak valamit amibe belehányhatok a ragadvány maradványai összecsomósodik és felöklendezem az antik ostyát pszichajóm maradványa megérkezett megmaradt magjai

önbevetők spórái önsanyargatók repülő csészealj gyöngykapu esküvői

harang csattanómaszlag és a többi asztrálkivetítő növény belőlük

fejlődik kőoszlopok jelzőhalmok hermák tobozmirigy izgató belladonna-alkaloidok büdösgazok az úton útfélen dohány szívható félelem maszlaglevelek lüktető gombatömlők hártyásan lélegző bőrös

kalapok csacska haska gombamédiumok és az óriás csillagszövet hétezer

fényévnyire az öt és félmillió éves eagle nebula sas köd átmérője

hetven fényév

hosszában

a kozmosz maradványa

rá emlékezem

és tovább uta-

 

 

 

Budapest, 2004. június, 2007. augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://mastersgarden.blog.hu/api/trackback/id/tr79163893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.